ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Διαγωνισμός PISA

http://www.oecd.org/pisa/ - Διαγωνισμός PISA. Είναι μια τριετής διεθνής έρευνα - πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών (PISA) , η οποία έχει ως στόχο να αξιολογήσει τα εκπαιδευτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο από τον έλεγχο των ικανοτήτων και των γνώσεων των 15-year-old μαθητές.

Θέματα και λύσεις διαγωνισμού : “Παιχνίδι και Μαθηματικά” – Ε.Μ.Ε

http://www.fourtounis.gr/download/themata_eyklidi/themata.html - Θέματα και λύσεις διαγωνισμού : “Παιχνίδι και Μαθηματικά” – Ε.Μ.Ε

Τα πάντα περί μαθηματικών διαγωνισμών (Α.Σ.Ε.Π, Ε.Μ.Ε, Μικρός Ευκλείδης κ.α)

http://evripidis.freebsdgr.org/links/diagonismoi.html - Τα πάντα περί μαθηματικών διαγωνισμών (Α.Σ.Ε.Π, Ε.Μ.Ε, Μικρός Ευκλείδης κ.α). Μία εξαιρετική δουλειά από τον Evripides

MENSA GREECE – THE HIGH IQ SOCIETY

http://www.mensa.org.gr/ -MENSA GREECE – THE HIGH IQ SOCIETY: Η MENSA είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός, μια διεθνής κοινωνία ανθρώπων, των οποίων ο Δείκτης Νοημοσύνης βρέθηκε υψηλός (στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού-το μοναδικό κριτήριο για να γίνει κάποιος μέλος). Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. Η ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ.

Κάντε click για να κατεβάσετε το αρχείο : 

Highline Advanced Math Program: Ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα εμπλουτισμού μαθηματικά για τα παιδιά μεγάλων τάξεων του δημοτικού (Η.Π.Α)

http://home.avvanta.com/~math - Highline Advanced Math Program: Ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα εμπλουτισμού μαθηματικών για τα παιδιά μεγάλων τάξεων δημοτικού (Η.Π.Α)

Pages