ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕYΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

http://parmenides51.blogspot.gr/p/article.html - ΄Μία αξιόλογη δουλειά. Blog στο οποίο συνάδελφος συγκεντρώνει πραγματικά αξιόλογο και χρήσιμο μαθηματικό υλικό για τα σχολικά Μαθηματικά πλήρες (για όλη την ύλη και όχι επιμέρους κεφάλαια) που συνάντησε στο διαδίκτυο.

Περίκεντρο - Μαθηματικές Παρουσιάσεις: Ιστοσελίδα του Κώστα Κουτσοβασίλη

  • http://perikentro.blogspot.gr/ - Μαθηματικές Παρουσιάσεις:  Ιστοσελίδα του Κώστα Κουτσοβασίλη (Καθηγητής Δ.Ε) – Μία ιστοσελίδα με πραγματικά απεριόριστο υλικό πάνω στα μαθηματικά όλων των τάξεων γυμνασίου και λυκείου. Εκτός αυτό θα βρείτε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σχετικές με τα μαθηματικά και άλλα. Ένα site που θα μπορούσε να φανεί πραγματικά χρήσιμο σε μία σχολική τάξη.

Ιστοσελίδα Μαθηματικών του Μίλτου Παπαγρηγοράκη

  • http://users.sch.gr/mipapagr/ - Ιστοσελίδα του Μίλτου Παπαγρηγοράκη ΠΕ03 4ο ΓΕΛ Χανίων με άφθονο υλικό μαθηματικού περιεχομένου αλλά και ενημερωτικού χαρακτήρα πάνω σε θέματα εκπαίδευσης.

Μαθηματικός Ιστότοπος του Μάριου Ελευθεριάδη

http://math.pblogs.gr/ -  Η ιστοσελίδα του Μάριου Ελευθεριάδη στην οποία μπορείτε να βρείτε συνδέσμους με πραγματικά πλούσιο υλικό με μαθηματικά Λυκείου-Γυμνασίου (Ερωτήσεις, Παραδείγματα, Εφαρμογές, Ασκήσεις, Θέματα, Διαθεματικά, App)

Ο Μαθηματικός Ιστότοπος του Στρατή Αντωνέα

  • http://users.sch.gr/stranton/ - Στρατής Αντωνέας: Ένας ιστότοπος του μαθηματικού Αντωνέα Στρατή με πολύ ενδιαφέρον υλικό μαθηματικού περιεχομένου.    Στην ιστότοπο αυτό θα βρείτε υλικό σχετικό με τα Μαθηματικά και όχι μόνο. Τέλος περιέχει ειδήσεις και σχόλια που αφορούν τα Μαθηματικά, τις επιστήμες και την εκπαίδευση

4teachers: Όλη η τάξη στην τσέπη σου

http://www.4teachers.gr/Intro/QuickInfo - Η πλατφόρμα 4teachers είναι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για τον Έλληνα εκπαιδευτικό κάθε βαθμίδας και κατηγορίας.

Σύνδεση μουσικής και μαθηματικών στην Αρχαία Ελλάδα

http://ellinonpaligenesia2.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3073.html - Ένα άρθρο που αναλύει την εσωτερική σύνδεση μουσικής και μαθηματικών στην Αρχαία Ελλάδα.

Σχέση των σύγχρονων Μαθηματικών με τη μουσική (Ρούντολφ Τάσνερ)

http://users.sch.gr//sokopage/maths-music.htm: Από τα κορυφαία μαθηματικά μυαλά της εποχής μας, ο Ρούντολφ Τάσνερ μιλά σήμερα για τη σχέση των σύγχρονων Μαθηματικών με τη μουσική

Pages